Thursday, April 28, 2016

Vielä vanhan muistelua, nyt Ferrolissa. Löysimme melkein hotellimatkan varrelta Vodafonen liikkeen ja nyt on taas internetyhteys taattu joksikin aikaa. Hotelli ei ollut hinnalla pilattu 26 € double-huone. Iso huone, kylppäri ja PYYHE. Sivukadulla eikä ihmeellistä maisemaa ikkunasta ja 11 min kävelymatkan päässä bussiasemalta.

Todistusaineisto, että olemme olleet Santiagon katedraalissa ja odotelleet messun alkamista.

Sisäkuva katedraalista alttarin suuntaan

Päivän kukka. Kukahan tietää, mikä puu tuo on? Isot ihanat kukat. Niitä voi olla valkeita, pinkkejä tai lilaan vivahtavia. Nyt on puiden kukinnan aika.

Eilen katselimme eukanlyptuspuita. Mies kertoi, että eukanlyptys kasvaa Brasiliassa kymmnessä vuodessa  sen minkä meillä mänty seitsemässäkymmenessä. Sitä käytetään selluteollisuudessa paperin/pahvin raaka-aineena. Mies on ollut entisessä elämässä laskemassa Brasilian paperitehtaita. Hän arveli, että eukanlyptyspuu suojautuu sammaloitumiselta  sillä, että sen kuori irtoaa monet kerrat sen kasvukauden aikana, joten alkava sammalkin irtoaa samalla.

Tuossa näkyy rungon kuoriutuminen

Selkiytän vielä viiden peregriinon ja viiden nuolen legendaa, jotta lukija pääsisi kärryille, että kymmenellä silmällä on ollut sokeuden hetki.

Nuolista osa oli muurissa ja osa pylväissä ja osa maassa ja kivissä

Sen pituinen se tarina. Uudet tarinat odottavat löytäjäänsä

Päivän ääni; traktorit pelloilla
Päivän tuoksu; eukanlyptyspuiden tuoksu. Se on ihan eri tuoksu kuin eukanlyptyspastilleilla. Tuo tuoksu assosioituu mielessäni camino tuoksuksi, niin monella caminolla
 Päivän laulu kauniita caminopolkuja kävellessä; monet ovat ennen meitä, samaa tietä kulkeneet
Maanviljelijä minussa kiitteli viljelijöitä, jotka olivat jättäneet maissipellon pieniä tähkiä linnuille tai hiirille naposteltavaksi!

Päivän kihelmöivä ajatus; mitähän on edessä, kun suuntaamme Camino del Inglesille eli The English Way.  Ei opaskirjaa, ei tarkempaa tietoa yksityiskohdista. Matkatoimistosta saatu yleisesite mukana. Matkaa 118 km ja aikaa 6 päivää. Kuulema hyvin merkitty reitti.

3 comments:

  1. Kukkiva puu näyttää mangolialta. Ei oikein taida täällä koto-Suomessa menestyä. Mukava seurata teidän camioa täältä kotisohvalta.

    ReplyDelete