Saturday, April 18, 2015

Lähdössä

Tästä se alkaa - viidennen Caminon toteutusvaihe. Camino del Vita on toki meneillään koko ajan, niin opetti pater Abuelo.
Reput pakattu ja kengät rasvattu. Mieskin liittyi grammanviilaajiin kun vahingoittunut kylkiluu muistuttaa itsestään oikean käden liikkuessa. Tuo vaiva ei onneksi estänyt häntä lähtemästä. Tänä vuonna saamme siis lähteä jälleen kahden. Minun reppuni painaa alle kuusi ja hänen noin seitsemän ilman vettä ja mahdollisia päivän eväitä.

Tänään junalla Helsinkiin, aamulla Malagaan, siitä bussilla Sevillaan ja sieltä alkaa vaellus kolmen viikon ajaksi. Tavoitteena on Salamanca, sieltä olemme katsoneet yhteyden Madriin, josta lento takaisin äitienpäivän jälkeen.

Olen lukenut kirjaa "Tuhat lahjaa" siinä maanviljelin vaimo, kuuden lapsen äiti Ann öysi kivun, tyytymättömyyden, tyhjyyden ja työntäysien vuosien jälkeen elämänilon opetellessan avaamaan silmänsä ja näkemään jokaisessa päivässä kolme  kiitollisuuden aihetta. Esikuvakseen hän sai Danielin, joka ulkoisesta ahdistuksesta huolimatta polvistui kolme kertaa päivässä ja kiitti Jumalaa.
Eucaristio - sitä opettelen tällä matkalla, opettelen näkemään ja kiittämään kolmesta asiasta päivässä.

*kevyt reppu ja kävelemään kutsuvat kengät
*liikkuvat ja toimivat jalat
* ystävien majatalo tänä iltana

Buen Camino itselleni ja kaikille Caminon kulkijoille tällä hetkellä. Buen Camino Camino del Vitan kulkijoille

3 comments: