Monday, April 20, 2015

20.4.2015 Santipone

Eilen saimme kaksi opetusta ennen lähtöä. Olimme aikoneet jättää Alsan bussilippujen oston välille Malaga-Sevilla   siksi kunnes olemme Malagassa ja tiedämme mihin bussiin ehdimme. Päätimme kuitenkin testata, saako lippuja netistä. Huomasimme, että suunnittelemaamme bussiin oli 2 paikkaa jäljellä. Siispä riskillä otimme ne ja tänään Malagassa totesimme, että eipä olisi bussiin päästy ilman etukäteislippuja.
Toine opetus liittyi varaamaamme Hostelliin täksi illaksi. Tarkoituksemme oli kävellä noin 8 km Sevillasta, jotta matka saadaan alkuun. Olimme varanneet Hostellin. Vahvistuksen olimme saaneet, mutta meiltä oli jäänyt huomaamatta Booking.comin kaksi sähköpostia, jolla varaus piti varmistaa omalla sähköpostiosoitteella. No onneksi huone oli jäljellä ja saatoimme huojentuneena lähteä.
Nyt lepäilemme helteisen päivän jälkeen Santiponessa. Lento Malagaan kesti 4.20, kentältä bussilla kaupunkiin ja Alsan bussilla Sevillaan 2.45. Siellä mielenkiintoinen tapaaminen iranilaisen Katin kanssa. Hänet ja isänsä olimme tavanneet 3 vuotta sitten Punkaharjulla Runebergin muistokiven luona. Katin isä, 80-vuotias armeijan upseeri on uskomattoman kiinnostunut Runebergista ja tuli kulkenaan Runebergin paikkoja Iranista asti. Kati puolestaan pakeni 19-vuotiaana Saksaan, protestoi islamia vastaan ja halusi vapauteen. Opiskeli lääkäriksi ja on nyt ollut Tanskassa 14 vuotta. Meille syntyi FB-tuttavuus ja kun kuulin että hän on Sevillassa 3 viikon kielikurssilla, päätimme tavata, jos suinkin mahdollista. Sinänsä ihmeellistä, että vieraan kaupungin isolla bussiasemalla satuimme vastakkain. KävelimmE Katedraalille (Euroopan suurin goottilainen) ja menimme kahville. Mukava tapaaminen.
Tänään oli kuulema ensimmäinen hellepäivä täällä ja sitä tämä totisesti oli - +28 näytti joku mittari.
Löysimme Katedraalin vierestä Telefonica-liikkeen ja saimme Ipadiin inretnet liittymän. Nyt siis tämä blogin kirjoittaminen onnistuu.
Tämän päivän eucaristio:
* Silmiemme eteen räjähtänyt vihreys
* Tutustuminen tapaksiin
* Hetkessä kuivunut pyykki
Kuvat ovat tänään vaiheessa. Ehkä huomenna olen viisaampi.
Vielä yksi havainto. Jo lentokoneesta katsoimme, että Malagaa lähestyttäessä pellot, laaksot ja vuorten rinteet näyttivät olevan oliivipuitten vallassa,  Sama havainto jatkui kun tulimme bussilla. Tuli vaikutelma, että koko Andalusia on yhtä oliivilehtoa! Ehkä pääsen herkuttelemaan paikallisilla oliiveilla.








1 comment:

  1. Olipa mukava lukea, että matkanne on päässyt hyvään alkuun. Nauttikaa lämmöstä, ja tuokaa sitten mukananne tännekin kesä ja vihreys.

    ReplyDelete