Thursday, May 9, 2019

Granja de Moreruelasta Benaventeen 25 km

Tänään ihmettelimme hiirenherne peltoja. Voiko tuolla kasvilla olla joku käyttötarkoitus? Meillä se on vain niittyjen ja tienvarsien kukka.

Tämä seutu on vahvasti maanviljelysseutua. Erityisesti täällä näkyy olevan paljon suuria sikaloita. Siksi on bocadilloihin otettava con janon ja erityisesti con janon iberico. Sitä tehdään mustan sian lihasta ilmakuivattamalla.

Maisema on edelleen tasaista peltoaukeaa. Edessä kilometritolkulla suoraa kärrytietä. Oikeastaan aina Salamancasta Tabaraan on tätä jokseenkin yksitoikkoista maisemaa. Sevillasta Salamancaan ja Tabarasta Santiagoon maisema on vaihtelevampaa ja siksi tykästyimme  Via de la Plataan.

Tänään tuuli oli tyyntynyt. Pilvipouta ja lämpöä 15 C. Siis ihastuttava vaellussää. Olimme perillä Benaventen kaupungissa klo 14.30. Pidimme kaksi kahvitaukoa. Muita kahvipaikkoja ei juuri ole tarjolla. Kylät ovat pieniä. Ehkä yksi kauppa ja baari, mutta kummatkin on satunnaisesti auki. Siksi on repussa oltava hiukan jotain evästä, jotta jaksaa päivän matkan. Kävelymittariin kertyi 34 km, kun kiipesimme kaupunkiin myöhäisellä lounaalle, cafeteria keikalle ja klo viisi aukeavaan kauppaan illan hedelmiä ostamaan. Tämä alberga on laaksossa ja tehty hylättyyn asemarakennukseen.

Kumpanakin päivänä rahaa on kulunut 25€ kummaltakin. Majoitukset ovat olleet 5-7€. Tavallinen caminopäivä kustantaa 25-35€. Olikohan tuo kauhea kustantaa sana nyt oikeassa paikassa.

Tässä albergassa on 6 ihmistä.Suurin osa käääntyy Granja de Moreruelasta Tabaran ja Ourensen suuntaan. Erityisesti tänä keväänä on raportoitu ranskalaisen reitin ruuhkaisuudesta, siksi Astorgan suunta ei kiinnosta. Via de la Plata yhtyy Astorgassa ranskalaiseen reittiin.

Tänään puhelin ei suostu yhteistyöhön kuvien lataamisesta. Siksi blogi jää ilman harkiten otettuja kuvia. Tie jatkuu.

No comments:

Post a Comment