Yllä kuva hiirenhernepellosta jonka hyötykäyttö on hämärän peitossa.
Tässä oli hauska viljelyn jouduttamistapa. Kyseessä peruna ja apuvälineenä vesikanisterit.
Yksi lapsenlapsi pyysi historiallisia kuvia, vaari kun kuulema tietää niin paljon historiasta. Via de la Platalla on yli 100 Millestonea eli pyöristettyjä kivipatsaita vanhan roomalaisen tien merkkinä. Joku vaeltaja ottaa tavoitteekseen nähdä ne kaikki. Tuo Millestone lienee muistomerkki ja jäljitelmä. Niitä on ollut useita. Aitoja kivisiä ei ole ollut tällä pätkällä. Sauva ja vesileili olivat keskiajalla pyhiinvaeltajan ainoat varusteet.
Alberga, jossa majoituimme, oli tehty hylättyyn asemarakennukseen.
Olimme kävelleet 8 viimeistä kilometriä vanhaa radanpohjaa, josta oli tehty Camino Naturale. Vanhat sillat olivat tien kohokohdat. Muuten suora tie näkyi silmänkantamattomiin. Baareissa kerrottiin auliisti tästä 3 km oikaisevasta pätkästä.Mikäs oli kävellessä unikkojen reunustama tietä. Unikko on ollut päivän kukka kahden päivän ajan.
Kukka voisi olla myös sinimailanen, niin paljon sitäkin täällä kasvaa. Tämä kuvien asettelusessio kesti puolitoistatuntia, niin haasteellista on kuvien latauksen kanssa taistelu. Katalonialainen mies on lähtenyt. Maailmassa paljon on ihmeellistä asiaa, mikä hämmästyttää ja kummastuttaa pientä kulkijaa. Yksi sellainen asia on pimeään lähtevät peregriinot. Ehkä maisemat eivät ole heidän kulkunsa tärkeä pointti. Minulle ne ovat. Olemme lähteneet molempina aamuina seitsemän jälkeen.
Siunattua lepoa vaakatasossa. Voin kuvitella, miten ihanalta se tuntuu! Buen camino!❤️
ReplyDeleteLuulen, että hiirenherneellä ei ole hyötykäyttöä, koska se on lievästi myrkyllinen. Ehkä hiirenvirna vain viihtyy noilla pelloilla aluskasvina, ja siihen kylvetään vielä jotain muuta? Jos keksit matkan aikana, mihin hiirenhernettä käytetään, kerro.
ReplyDelete