Saturday, September 1, 2018

La Espina-Campinello

Alberga Texu oli miellyttävä kokemus. Naisia laittoi illallisen ja runsaan aamiaisen. Matkaan lähdettiin 8.30.

Vaikka aamu alkoi sumuisessa, päivä selkeni kymmeneen mennessä.
Mikäs oli kävellessä kun tie näytti tältä

...tai tältä, vaikka nousimme taas monen kilometrin matkan




... kun  maisemat näyttävät tältä. Aurinko paistoi, mutta enimmäkseen saimme kulkea puiden suojaamassa varjossa. Kävimme tänään 900 metrissä.
Päivän silta. Kun tulemme vuorille, täällä ei ole enää isoja jokia, joten tyydymme siihen että silta kuin silta.
Camino on hyvin merkitty. Saamme syyttää keskittymiskyvyn herpaantumista, kun kuljemme harhaan. Eilen Illallisella saimme kuulla katalonialainen näkökulman heidän itsenäisyyspyrkimyksiinsä. Sitten kuulimme nuoren saksalaisen bussines pariskunnan motiivit kulkea Caminoita. He tekevät 70h/viikko töitä. Täällä pää tyhjenee. Täällä ratkaistavat ongelmat ovat pieniä; missä kahvila, missä nukun, miten saan pyykin kuivaksi? He sanoivat, että täällä he kyllä tekevät luovia oivalluksia kun päässä ei ole ruuhkaa.
Kolmen maissa saavuimme Campielloon ja sieltä varaamaamme majapaikkaan Casa Ricardossa. Huolettomuuteen voi auttaa myös varattu majapaikka. Viikonloppuna espanjalaiset saattavat vallata yksityiset Albergat. Tässä kylässä oli vain yksityisiä paikkoja. Joskus mietimme valintaa yksityisen ja kunnallisen Albergan välillä; kunnallista on hyvä tukea kiitollisuudesta että tällainen halpa (5€) majoitusjärjestelmä on olemassa. Yksityistä taas haluaisi tule kiitollisena heidän yritteliäisyydestään. Yksityisissä on usein erityisen ystävällistä ja huolehtivaa henkilökuntaa.

Huominen kyllä hiukan pelottaa; Hospitales-reitti  nousee 1400 metriin. Sen kauneudesta on moni sanonut, että tämä pitäisi jokaisen ihmisen nähdä. Paljon sanottu. Matkan pituus n 27 km, mutta huollettavin  asia on helle. Luvassa 27 astetta eikä vuorilla ole varjoja puista. Nyt on lähdettävä aikaisin ja pimeässä, jotta helteessä kulkemiseen ei jäisi niiin paljon matkaa. Huomenna on turha haaveilla kahviloista!!!

Aamulla herään viideltä. Mitä sitten kun kanssanukkujia ei halua häiritä ennen 6.30.No siinäpä mitä paras aika rukoilla. Pyydän että mieleeni tulisi ihmiset ja assist, jotka tarvitsevat tänään rukousta. On mielenkiintoista, mikä ihmisten ja asioiden virta ehtii virrata tunnin aikana. Siunattu flow-tila. Ehkä sinäkin vilahda siellä. God knows.
Lukija, please kulje kirjoitusvirheiden ohi. Blogialusta ei ole tänään yhteistyöhaluinen eikä näytä vanhaa tekstiä.





1 comment: