Wednesday, September 5, 2018

AFonsagradasta O Gadavo Baleiraan

Tänä aamuna oli ilo lähteä, voinet tuntuivat palanneen ja mieli oli valmiina uusiin seikkailuihin. Säätiedotus oli luvannut sadetta koko päiväksi. Yöllä kävi ukkonen ja sade tuntui voimakkaalta. Vastustimme sadevaatteet käden ulottuville, mutta ei niitä onneksi tarvittu koko päivänä. Enimmäkseen kuljemme metsäpolkua ja kärryteitä.
Ne voivat näyttää tältä
tai tältä
Tänään oli jossain kohdin muta eliminoitu kivetyksillä. Jaksan yhä uudelleen ihmetellä, miten täällä vuorillakin eletään. Elinkeino on maatalous. Taloja on siellä ja täällä. Tosin paljon on myös asumattomia taloja. Nuoriso ei ilmeisesti ole valmis jatkamaan vanhempiensa työtä.
Ah tätä avaruutta joka puolella.
Kävimme vielä 1000 metrissä. Huipulla oli pyhiinvaelluksen alkuajoilta peräisin oleva kappeli. Näitä pieniä kappaleita oon täällä vuorilla useita. Ihmettelen, miksi ne eivät ole auki.
Ikkuna tai takaseinä on säleikköä joten sisälle kurkistaminen  onnistuu.
Samassa paikassa PN keskiaikaisen Hospitaleksen rauniot. Tämä on yksi Camino Primitivon historian helmiä Hospitaleksen pyhiinvaeltajien ” sairaalan” raunioitten rinnalla. Tuntui vahvalta ajatella, että fyysisesti tässä paikassa ovat keskiajan pyhiinvaeltajat kulkeneet. Sairaita on hoidettu ja nälkäisiä ruokittu.

Vaikka Primitivo on nousua ja laskua, tuntui tämän päivän yhtäjaksoinen ja jyrkkä nousu erityisen vaativalta. Selvittiin kyllä ja illalla oli vielä voimia tallella muuhunkin kuin vaaka-asentoon.
Päivän sininen kukka; hortensia, jota meillä ruukussa kasvatetaan, täällä se voi olla jopa pensasaitana.Huomenna Lugo ja siitä 100 km Santiagoon.








1 comment: