Friday, May 9, 2014

Buelna

Näissä maisemissa vietimme yhteisöllisen yön. Nyt saivat nuoret kokemuksen alberga-elämästä. Herätyskelloa ei tarvita, kun rapina ja pehmeät askeleet alkavat kuulua kuuden, puoli seitsemän maissa. Aamiainen oli tyypillinen alberga-aamiainen: kahvi/tee/kaakao, paketissa oleva paahtoleipäpalat, voi, marmeladi. Hyvin sillä pääsee liikkeelle ja voi odotella seuraavaa kahvipaikkaa.

Kahvipaikkaa olisi kannattanut odotella hiukan pidempään. Pysähdyimme surkeahkossa kuppilassa Pesuessa Nansa joen varrella. Baari tarjosi menneisyyden tuulahduksen vessallaan, jossa on reikä lattiassa. Kahviloiden runsaus olisi löytynyt Unquerasta parin kilometrin päästä. Se piti ohittaa kun puistossa olimme syöneet muitakin eväitämme. Reitti Pesuen ja Unqueran välillä poikkeaa opaskirjojen reitistä. Onneksi emme kiipeä pusikkoista metsäpolkua ja laskeudu kivikkoista alas kylään, vaan kävelemme junaradan vartta. Helpooa ja tasaista.

Unquerasta tiukka nousu Colombrekseen, jonka kahvipaikat taas osoittautuivat niukaksi. Kaupunkiin tullessa on alberga vastassa. Sen ohitimme, pihalla oli nuorisoa, albergassa 200 paikkaa ja se majoittaa koululaisryhmiä ja urheilujoukkoja.
Vuosi sitten olimme yöpyneet albergassa viimeisen yhteisen yömme ennen kuin mies siirtyi juna/bussi/lentomatkustajaksi polvensa kanssa. Alberga oli kaikin puolin miellyttävä. Ruuankin sai illalla, jos varasi.

Meidän tavoitteemme oli Buelnan uusi alberga. Siitä olin lukenut netissä ja halusin nähdä sen. He mainostavat itseään pohjoisen reitin parhaaksi albergaksi. Petipaikkoja 40. Siisti. Yö 8 €; aamiainen 2 €, ruoka illallinen 5€ - tuskin kolmen ruokalajin menu. Mainoksissa kerrotiin saunasta, sitä emme nähneet ja hieronnasta, mutta hieroja olisi ilmeisesti pitänyt tilata. Ah mikä menetetty mahdollisuus. Varjopuolena on seinän takana oleva moottoritien tietyömaa, jossa koneet jylläävät ja hakkaavat. Toivoa sopii, että he eivät tee kolmivuorotyötä,




Tänään olisi pitänt näkyä Kantabrian vuoret ja Pico. Ne näkyivätkin, mutta pilviä oli sen verran alhaalla, että niistä ei saanut kuvaa. Tie koostui tänään sekä metsäteistä että maanteistä. Pätkä oli jopa aika vilkasliikenteistä, kun moottoritie on vasta rakenteilla.
Viimevuodelta sattui olemaan kuva Picosta, en tosin tiedä oliko kuvassa juuri Picon huippu, mutta samaa vuoristoa kuitenkin,,
.
Pohdimme myös miten paljon Espanjan työttömyyslukuihin vaikuttaa se, että Liikennettä ohjaa robotit eikä ihmiset. Tuo ukkeli ylä kuvassa heilutti lippua maantien varressa ja oli aikamoisen huvittava näky.Vuohipukki taas osoitti käytännössä miten ruoho on aidan takana vihreämpää.

Saksan kieli on täällä eniten puhuttu. Saksalaisia ja itävaltalaisia on liikkeellä. Enimmäkseen kävelijät ovat eläkeläisiä, etenkin miehet. Joitain keski-ikään ehtineitä naisia myös mukana.
Tänäänkin pilvipouta. Suihkussa oli valittavana kylmä cesi tai jääkylmä vesi. No kun siitä kerrottiin hospitalierolle, hän lisäsi lämpöä.


No comments:

Post a Comment