Sunday, May 7, 2017

S7.5.2017 Baalmonde
 Aurinkoisena ja tyynenä alkanut päivä tiesi ensimmäistä hellepäivää.
 Mansikoita matkan varrella mutta maku ei vedä vertoja pohjolan valoisassa kesässä kasvaneille. Täällä muuten päivä valkenee klo 7 ja pimeää on kymmeneltä.
 Täälläkin näkee ruispeltoja, milloinkahan ruisleipä ilmestyy leipätiskille?
 Näitä hedelmän alkuja olemme ihmetelleet. Viikunoita??
Onkohan puutarhuri käynyt   opintomatkalla Versaillesissa kun tällaisiakin puita voi täällä tavata.

Täydellisen albergan olemassaolo ei vielä takaa täydellisiä yöunia, jos samaan huoneeseen sattuu ammattikuorsaaja. Valvoin kahdestatoista neljään ja kokeilin kaikki mahdolliset korvien sulkemiskeinot, kuuntelin jopa kolme puolen tunniñ opetusta, mutta en saanut unta. Toki huonoon nukkumiseen voi täällä olla syynä myös ylikierroksilla käyminen eikä elimistö osaa rauhoittua, vaikka saisi. Sama on ruokahalun kanssa. Elimistöparan on selvittävä kävelystä ja ruuan käsitteleminen on ylimääräinen vaiva. Näin olemme päätelleet kun molemmat pyörittelemme haarukkaa tortilla patatan ympärillä ja syöminen edistyy hitaasti. Muuten tuo munakas on oikein erinomaista proteiini- hiilihydraatti ja varmaan myös rasvatankkausta. Se on myös hyvää.

Albergassa tapasimme mielenkiintoisen espanjalaisen professorin, joka opettaa Japanissa yliopistossa Espanjan ja Italian kulttuuri- ja aatehistoriaa. Osaa japanin, italian, ranskan, englannin ja espanjan. Kun kysyimme jotain nyky Espanjasta, hän sanoi, ettei tiedä "  Tämä ei ole minun Espanjani. Tämä ei ole sama maa, josta olen lähtenyt. Sen kulttuuri on muuttunut. En tunne tätä maata". "Milloin muutos alkoi?" Kyseli me. Hän sanoi, että espanjalaiset myivät sielunsa, kulttuurin sielun turismille eli rahalle. Nyt maan sielu on kuollut.


Mistä nämä jättikuvat yhtäkkiä tupsahtivat. Ylin on kirkon pihalla oleva matkailunähtävyys, puu, joka on jo ontto sisältä. Alla näkyy puun sisään koverrettu Neitsyt Maria ja Jeesus. Paikallisen taiteilijan mestariteos.

Tarkoitus oli kuvata illallisravintolaa ja sen ykistyiskohtia, mutta ne taisivat häipyä marginaalin ulkopuolelle.

Olen saanut uuden kuolinviestin. Minulle tärkeä esirukoilija pääsi kotiin pitkän sairauden jälkeen. Pyhiinvaeltaja pääsi kotiin. Jatketaanko siellä vielä rukousta ....jotenkin olen ajatellut niin. Siellä näkee selvemmin, mitä alhaalla olevat oikeasti tarvitsevat. Kiitos uskollisesta esirukouksestasi. Olet onnellinen pyhiinvaeltaja. Perille päässyt.

1 comment: