Friday, May 8, 2015

Viimeinen vaelluspäivä ja Salamanca

Mies oli jo pakkaamassa viiden jälkeen kuN suurin osa pikku albergamme porukasta oli lähtöpuuhissa. Matkaan lähdimme 5.50, siis pimeässä. Harmittelen niitä kertoja, jolloin lähdemme pimeässä. Kerran menimme harhaan, nyt oli suora ja selkeä tie. Päivä valkenee seitsemän maissa. Osa maisemista jää näkemättä.

Sanoimme  hyvästejä Camino kävelylle. Camino del Vita jatkuu. Sanoimme hyvästejä kiviaidoille ja unikoille.
Sanoimme  hyvästejä avarille maisemille ja vuoristoille, kivisille teille ja poluille.
Saavuimme Salamancaan ennen puolta päivää. Roomalaisen sillan läheltä siinsi vanha kaupunki ja katedraali.
Katedraali on jotain niin valtavaa, että sana magnificant kuvaa sitä lähinnä. Pääkirkko on 104 m pitkä ja 43 m leveä. Sivukappeleiden lukumäärää en edes yrittänyt laskea. Kupolia katsoimme peilin kautta, että niskat eivät menneet nurin. Onneksi meillä oli käytettävissä englanninkielinen kapula, jossa oli selostusta kirkosta. Pää oli lievästisanottuna pyörällä kun tulimme sieltä ulos.

Kävimme kiertoajelulla, jotta saimme jonkunlaisen kuvan vanhasta kaupungista ja tietäisimme, mihin huomenna olisi mielenkiintoista tutustua. Olimme saaneet reput klo 12 albergaan ja klo 16 pääsimme kirjautumaan sisään.

Salamanca on kuuluisa yhdestä Euroopan vanhimmasta ja maineikkaimmasta yliopistosta. Se perustettiin 1218 ja kilpaili Pariisin, Bolognan ja Oxfordin yliopiston kanssa. Rakennuksista täällä on toivotonta ottaa kuvia. Muistan kun nuorena opiskelijana yritin kuvata Firentzen katedraalien mykistäviä pieniä puuveistoksia mm. Kirkon ovia. Kotona katsottaessa ne eivät kertoneet mitään siitä vaikutuksesta, jonka ne olivat tehneet minuun. Kuriositeetin vuoksi otin kuvan Vanhasta yliopston pääräkennuksesta tai sen julkisivusta.
Alkuperäisestä yliopistorakennuksesta on jäljellä jotain ja halusin ikuistaa pihaa, joka muistuttaa luostarien sisäpihojen puutarhoja. Taustalla katolisen yliopiston torni.
Olemme siis turisteja pari päivää. Sunnuntaina Madridiin ja maanantaina lento ja juna kotiin.

Tämän päivän eucaristico
* ristit, jotka caminon vatrella muistuttavat Edelläkulkijasta, jonka jalanjäljissä on armo
* Jumalalle rakennetut huoneet, niitten suuruus kertoo jotain Majesteetista
* lämpimät kohtaamiset kasvoilta tuttujen kanssa

No comments:

Post a Comment