Saturday, May 2, 2015

Grimaldo ja äänekäs lauantai

Eilisessä hostellissa luxusta oli lakanat ja PYYHE. Huone oli peruspieni, hinta 37€ kahdelta. Meitä oli peregrinoa.Söimme illalla yhdessä ja puhuimme politiikkaa. Kaksi katalonialaista ( hekin korostivat että eivät ole espanjalaisia), maltalainen Stephen ja Jan ja me. Olimme kiinnostuneet Espanjan asioista. " Hallituksemme on greasy", miehet sanoivat. Olimme caminoillamme ihmeteleet Espanjan moottoritiehankkeita. Valtavia siltarakennelmia ja moottoriteitä on ollut tekeillä joka puolella. Miehet kertoivat, että Espanja sai 10 vuotta EU:lta rahaa infrastruktuuriin (puolet rahoituksesta valtion pussista). Silloin aloitettiin monia hankkeita miettimättä tarvitaanko niitä. Kaksi vuotta sitten loppui rehan tulo EU;lta. Nyt on rakennettu jopa monia lentokenttiä, mutta ne eivät ole käytössä. Alcantarassa on rakenteilla moottoritie, jonka pitäisi kulkea Lissaboniin. Portugal sanoo, että heillä ole rahaa jatkaa tietä rajalta. Pysähtyyköhän tie kuten jotkut Stalinin rautatiet keskelle eimitään!? Alcantarassa on rakenteilla kaksi tajuttoman isoa siltaa 60 korkeuteen moottoritietä varten. Tajuntaani ei mahdu, miten he ylipäätänsä pystyvät rakentamaan tuossa korkeudessa tyhjän päälle.

Tämä päivä alkoi aamiaisella ja kävelyllä pilvipoudassa, mikä hyvä sää kun aamun lämpötila jo oli +17. Yksitoista kilometriä ja aamupäiväkahvi ja tostada ravontola la Malagassa. Aloimme vähitelleN saapua viljavammille seuduille, asutustakin alkoi olla karjamajojen lisäksi muutakin. Pääsimme jopa ensimmäisen kerran oikeaan havumetsään.
Lämpötila kohosi, mutta puut toivat varjoja. Ennen Grimaldoa oli korkkimetsää.
Olimme perillä kahden maissa Grimaldossa. Alberga oli perus-perus, pimeät ahtaat huoneet, mutta kaikki tarvittava oli saatavilla. Donativo. Baari on albergan yhteydessä ja oh tätä lauantaipäivän melua. Maltalainen Stephen tykkää, että tämä on kotoista ja belgialainen Jan kuten me,että too noisy. Lauantai on vapaapäivä ja ihmiset tulevat baarien teransseille juomaan ja juttelemaan isoina joukkoina tai perhekuntina. Kuulisittepa myös äänet.

Baari lupaa illallisen klo 21, voipa korvatulpat olla tarpeen jos tarjoilu jatkuu kauan espanjalaiseen tapaan. Ei hätää, tämä on kotoisaa, elämme tässä hetkessä, aistit ja mieli avoimena.

Useimmissa paikoissa kirkko on keskellä kylää. Monet ovat rappeutuneita, mutta ehkä usein käytössä. Valitettavasti ovet ovat lukossa eikä näkyvissä mitään informaatiota, milloin kirkossa tapahtuu jotain.

Tämän päivän eucaristico
* yhteys ja yhteenkuuluvuus uusien ihmisten kanssa
* muutaman päivän matkayhteys 2 katalonialaista, Stephen, Jan ja me. Emme kävele yhdessä, mutta tapaamme ja suunnittelemme seuraavia päiviä
* rohkeus ajatella, että huomenna on edessä 30 km taival

Tämän päivän kävely noin 20 km. Ihana cafe con leche, mutta pullat väistelevät meitä. Ne eivät ole maan tapa kahviloissa. Kun kysyin " El tarta y cake" sain iloisen vastauksen "Si, si" ja hyllystä suklaalla päällystetyn, ehkä öljyssä paistetun vohvelin a' 470 kcal. Hyvää oli.

Augustin ja Ignatio ovat katalonialaiset matkakumppanimme. Kirjoitan ylös nimet, että en heti unohda.

Päivän kukka iloksemme

1 comment:

  1. Kiitos kun saan tehdä matkaa kanssanne. Buenos noches!

    ReplyDelete