Sunday, April 22, 2018

Santiago määränpää Milladoiron alberga petti meidät pahan kerran. Olimme aikoneet yöpyä 6 km ennen Santiagoa. Mainoksia oli pitkin matkaa Padronin jälkeen. Millaidorossa ei yhtään. Neuvottelimme; kysymmekö vai kävelemme Santiagoon. Päädyimme kävelyyn kun kello oli vasta yksi. Santiagossa olisi mukavampi hengailla kuin esikaupunkialueella. Siis matkaan.Ko uusi, iso alberga on hyvä vaihtoehto huonolla ilmalla ja jos voimat ovat loppuneet. Mutta aletaan päivä alusta. Saimme herätä musiikkiin. Meille oli esitetty toivomus, että emme nousisi ennen 7. Se ihana Hallelujaa aloitti päivän. Mikä aloitus.
Illalla olimme aterioineet yhdessä. Jälkiruuaksi oli edellisten peregriinojen ostamaa ja konvention kauppaan leivottua kakkua. Me ostimme seuraaville. Hyvästi Henrdon, erityinen paikka. Hospitalierot luovat ilmapiirin ja tervetuloa-hengen. Kerroin sen heille lähtiessä.
Sinisadetta kasvoi monen aidan raossa ja päällä. Ikärouvat kyselivät missä olisi suvisatu niminen kukka. Pisteet sille, joka ymmärtää ikärouvien kysymyksen.
Leikatut puut ovat jotenkin liikuttavia, Niissä on lupaus kasvusta, mutta kukaan ei etukäteen tiedä, millaista kasvu tulee olemaan.
Päivän kivisillat. Molemmat lähellä Santiagoa. Ehkä viimeiset tällä matkalla. Ihailen ihmisen käden työtä ja kestävyyttä. Tänään tapasimme totisen El Angelina del Camino. Heitä on ollut ennenkin, juuri kun olemme kääntyneet väärään suuntaan. Tämän päivän enkeli oli lenkillä oleva nainen. Hän osasi kertoa englanniksi että olemme kääntyneet väärään suuntaan. Hän kulki kanssamme oikeaan tienhaaraan. Sitten hän ilmaantui yhtäkkiä pienen kirkon luona ja kertoi, että hänellä on kirkon avain, jos haluamme käydä sisällä. Tietysti halusimme. Istuimme ihanassa, viileässä kirkossa. Hän alkoi laulaa kauniilla äänellään latinaksi. Siihen voimme yhtyä kun sanat olivat yksinkertaiset ja melodia helppo. Sitten me lauloimme ”Tule kanssani Herra Jeesus” ja lopuksi yhdessä Laudate omnes Centes. Kiitimme. Sanoimme molemmat kulkevamme samaan taivaaseen ja elävämme Jumalan armosta. Ihana kohtaaminen.
Saavuimme Santiagoon helteisen vaelluksen jälkeen vaille neljä. Olin varannut La Salen Hotellista, jossa on myös Alberga, neljän hengen huoneen. Olen ollut siellä kerran aikaisemmin, siksi tiesin sen siistiksi, rauhalliseksi paikaksi. Etäisyys katedraalista 800m ja hinta 19.50/henki. Credencialin hakemista ei tarvinnut jonottaa. Katedraaliin tutustuimme ja olimme 19.30 messun alkuosan. Kuulimme että 4 suomalaista oli saapunut Santiagoon. Ketä lienevät? Oli myös hauska tavata yllättäen Anita ja Seija, joiden camino Portuguesen postauksia olen seurannut. Nyt kaksi yötä samassa paikassa ja huomenna on yhteenvedon aika.

No comments:

Post a Comment