Saturday, April 21, 2018

Herbonin konventio Kilpaileva blogi (phakkola.wordpress.com) on tältä päivältä julkaistu jo aikaa sitten. Minä odotin kaikki päivän tapahtumat samaan kertomukseen. Ikärouvien pyynnöstä lähdimme klo 7.00. Saimme kokea päivän vaikenemisen hämärästä kirkkaaksi päiväksi. Saivat kokea myös Albergan aamutunnelman kun katulampun valossa etsitään tavaroita ja keittiössä pakataan.
Päivän kivisilta oli Ponte Romano Calkas de Reissä. Koko päivän saimme vaeltaa kauniissa, tosin ei yhtä hiostavassa ilmassa kuin eilen. Jälleen kauniita metsäteitä, viinitarhoja, sopivia nousuja ja laskuja.
Jottei lukija erehtyisi luulemaan, että Caminomme on pelkkää myötämäkeen, on talletettava yksi ylämäkikuva.
Tänään on lauantai. Ihmiset ahertavat kasvimailla. Monet kasvit ovat jo isoja; herne, peruna, salatti yms. Kyllähän tuosta kasvaa purjoa pitkäksi aikaa.
Tämä kukkaloisto ja värien kylläisyys on tajutonta. Nimiä emme kaikille tiedä, mutta joitain on talletettava. Olin haaveillut Herbonin luostarista. Se on 2,7 km Caminosta sivussa. Luostarit Caminolla ovat aina viehättäneet. Niissä on oma tunnelmansa. Niissä on rukoiltu paljon. Niissä on luettu Sanaa. Niissä on haluttu palvella Jumalaa.
Tuttuun tapaan rinkat pantiin riviin Albergan oven eteen odottamaan aukeamista. Vastaaanotto oli lämmin ja ystävällinen. Kuudelta saimme opastetun kierroksen . Opin että kyseessä ei ole luostari, koska jo sana viittaa sisäänpäin kääntymistä. Kyseessä on fransiskaanimunkkien konventio. Kaikki munkit ovat lähetyssaarnaajia. Konventiossa he kävivät lähetyskoulun. Sitten heidät lähetettiin palvelemaan. He elivat köyhinä sillä köyhä voi parhaiten elää kärsivien lähimmäisten rinnalla. Fransiskaanit veivät kristinuskon etelä-Amerikkaan. Monet kaupungit ovat saaneet nimen lähetyssaarnaajia mukaan. Kahdeksalta oli messu, sen jälkeen yhteinen herkullinen ateria. Niin ja messun jälkeen oli peregriinojen siunaaminen. Saimme myös Credentialin, jossa luki siunaus monella kielellä. Edellisen päivän peregriinot olivat lahjoittaneet meille luostarin kaupasta ostetun kakun. Niin mekin teemme. Yhteinen tiskaus ja päivä alkaa olla valmis. Kuin pisteeksi I:n päälle kosteiksi jääneet vaatteet otettiin kuivausrummun käsittelyyn. Olipa siinä päivää. Jäljellä 25 km Santiagoon.

No comments:

Post a Comment