Sunday, September 3, 2017

Vigo ja hyvästi hiekkarannat
 Liikkeelle noin 7.15. Aamu valkenee puoli kahdeksan jälkeen. Ensimmäinen aamukahvi noin tunnin kuluttua. Ihme, että joku paikka on auki sunnuntaiaamuna.
 Viimeiset hiekkarannat. Kyllä niitä on riittänytkään.
Tänään sunnuntaina näkyi paljon ihmisiä rannalla. Eikö auringonpalvoja pelkää ihosyöpää. Tällaisille varjoisalle paikoille oli meidän ikäinen väki tuonut pöydät ja tuolit ja mikä siinä oli viettäessä helteistä päivää..

Tämänkin päivän rantareitti oli tavattoman miellyttävä. Matkalla saattoi jopa nähdä pan-pussin odottelemassa päivän leipäkuljetus.

Vigoon saapuminen oli harvinaisen pitkäveteistä. Tulimme teollisuusalueesta läpi. Toisin meitä tervehti pensaaseen muotoon leikattu dinosaurus.

Onneksi olimme varanneet hotellin ( 39€) etukäteen viimeyönä. Tämä on rantaraitin varrella, mutta ilman Googlen on\{~}£

Tässä sisäänkäynti ja sijainti lapsenlapsen nimikkokadulla.


Kun tulimme kaupunkikävelyltä hotellille, puolalaiset ystävämme odottelivat, saavatko huoneet vai ei. Monessa hotellissa oli sanottu "completo". Vigossa ei ole albergaa. Huomaamme että viikonloppuisin etukäteen varaaminen on tarpeen.

Koska olemme merenrannalla, olen syönyt kalaa melkein joka päivä. Tänä päivänä löysimme ensimmäisen menu del dia a' 9 €. Aikaisemmin olemme joutuneet syömään listalta, jolloin hinnasta muodostuu. aina suurempi. Jos lukija ihmettelee, miksi joka päivän postauksissa on ruuasta, tosiasia on että camino on toisaalta aika fyysistä: ruoka, majoittuminen ja kävelyyn liittyvät kokemukset hallitsevat päivää. Odottelemme, milloin eteemme tulee ensimmäinen menu del peregriino. Koko aikana Espanjan puolella en ole saanut herkkuja kahvin kanssa. Miten ihmeessä kahvilakulttuurin voikaan olla niin erilaista Portugalissa ja Espanjassa!

 Kotoinen kiinanruusu kukoistaa täällä ulkona
Monesti Caminolla olen kuvannut siltoja. Eilen Ramanllossan silta oli ensimmäinen. Sillat ovat puhuttelevia. Ei vähiten siksi, että ne sisältävät paljon ihmisen käsityötä. Kuitenkin enimmillään siksi, että sillat yhdistävät. Haluaisin olla siltaihminen.

2 comments: