Saturday, April 29, 2017

Celoria alberga privado 29.4.2017

Pitkä päivä, aurinkoinen ja oharit albergan suhteen.

 Olipa mukava nähdä nousuvesi kun lähdimme San Vinsentestä.
 Kun uusi päivä valkenee, se on Kuin portista kurkistaisi. Kauas ei näe, mutta odotus on herännyt.

 Joku on kysellyt, miten osaamme kulkea. Reitti on merkitty hyvin. Tässä mm. Katukiveyksessä oleva merkki. Enkeleitäkin tarvitaan matkalle. Tänään oli harvinainen t-risteys eikä mitään merkkiä. Paikalle sattui auto ja mies näytti mihin suuntaan on mentävä. Toinen enkeli oli odottaessamme Sotossa venettä. Mies näytti lappua, jossa kerrotiin, että juuri tuona päivänä vene ei päässyt veden mataluuden vuoksi Sotoon. Siinä olisimme odotelleet kaikessa rauhassa, kun emme espanjankielisistä lapuista mitään ymmärrä eikä muita veneeseen pyrkijöitä ollut laiturilla.

 €??
Olemme saaneet katsella lumihuippuisia vuoria. Viime päivien sateet ovat laskeutuneet vuorille lumena. Kyseessä on Kantabrian vuoristo, jossa korkein huippu Pico on aina luminen.
Matkalla on maistettava ainakin kerran curroksia ja suklaata, paikallinen herkku tai seurustelu naposteltava, ajaa hyvin tippaleivän tai vappumunkin asian, sekin juhla kun lähestyy.
Tämän päivän meri avautui valtoimenaan tullessamme Llanesiin, muualla se pilkahteli ja häipyi taas jonkun mäen taakse.
Mies sai eilen kylmää kun tuuli oli niin kova. Nenä vuoti ja olo oli väsynyt. Hän ei sitkeänä sissinä halunnut pitää lepopäivää, siksi teimme kompromossin; noin 12 km käveltyämme hyppäsimme Unquerassa junaan, kun se juuri saapui asemalle. Lippu 1,50 € ja sillä ajelimme Penduelesin asemalle. Ajoimme noin 14 km matkan. Toinen motiivi oli Välttää nousu ja lasku Colombriaan, siitä noususta ei ole yhtään rohkaisevaa muistoa.

Kevät tai keä on puhjennut   ja metsätiet ovat virkistäviä asfalttiteiden lomassa.
Andrinin Ravintola La fuente on joka kerta osoittautunut pettymykseksi; kohtaamaton palvelu ja kalliit hinnat. Nyt huomasin, että tuon paikan jälkeen olisikin ravintola La Ester, voisikohan siinä olla iloisempaa palvelua. Pienissä kylissä kun ei voi oikein riskeerata ja hyljätä ensimmäistä kuppilaa, kun toista ei ehkä tulekaan.
.Albergan oharit oli siinä, että ajattelimme ohittaa Llanesin albergan, jossa olemme jo olleet (rautatieasemalle rakennettu alberga) ja kävelimme 3 km lisää, mutta Poon albergapa olikin täynnä. Fb:ssa on kyllä varoitettu viikonlopuista ja erityisesti pitkistä viikonlopuista, jolloin ihmiset lähtevät retkeilemään, Siispä kokosimme voimamme ja menimme hospitalieron suosittelemaan Celoriassa sijaitsevaan yksityiseen albergaan La Palmeriaan. Saimme kahden hengen huoneen. Haaveilemani kylpypyyhkeen olisi saanut eri hintaan. Nyt yö oli
12.50/henki.

Tämä on tyypillinen kirkon fasaadi, eilenhän kerroin poikkeuksista näillä seuduilla. Tämän päivän pyhiinvaellus on pysähtyilemistä kirkkojen pihoille ja kaikkien niitten satojen vuosien aikana kirkossa käyneiden ajattelua. He ovat tulleet ikävöiden pyhän kosketusta ja moni on lähtent voimaantuneena pois messun jälkeen. Pyhiinvaellus on myös kaikkien tulevien kirkoissa kävijöiden siunaamista, pyhän kosketuksen pyytämistä.

3 comments:

  1. Sadepäivä täällä alkaa kolme suomalaista lähössä tuetä myöten Lazasta eteenpäin

    ReplyDelete
  2. Kolme suomalaista? Tuttuja vai tupsahtaneita? Teillä paljon jaettavaa. Sunnuntaina sadetta, paistetta ja kovaa tuulta!

    ReplyDelete
  3. Ihana tuo kuva kiviportista. 👍🏻

    ReplyDelete