Saturday, May 5, 2012

Lissabon

Aika hassua kirjoittaa, kun ei tieda kenelle kirjoittaa. Kommenteista paatellen kirjoitan lahinna itselleni muistiinpanoja.
Miksi Caminoa vaelletaan. Sita ainakin paikalliset ihmiset ihmettelevat. KAVELLEN???? kyseli taxikuskikin. Pyhiinvaeltajien toimistossa kysytaan syyta kolmella vaihtoehdolla 1) uskonnollinen, 2) uskonnollinen ja muu 3) muu. Yhdella A4:lla oli yksi uskonnollinen muutama muuta ja loput uskonnollinen ja muu. Sita se on meillakin.
Mutta olemme jatkaneet seikkailujamme ja todella jatkaneet, silla eilisen istuimme bussissa Lissaboniin. Oma seikkailunsa oli etsia nukkumapaikka klo 9 illalla tuntemattomassa kaupungissa. Keksimme ottaa taksin ja kolmella portugalin sanalla ilmaista tarpeemme; dormir - nukkua, pension-majapaikka, barato-halpa. Ja taas sita portugalilaista ystavallisyytta. Taksi soitti tutulleen, jolla on keskustassa residenssi ja vei meidat sinne ihan ovelle asti kolmantee kerrokseen ja sielta loytyi hyva huone.
Tanaan olemme tehneet kiertoajelun kaupungissa, kohta menemme urkukonserttiin ja kaiken aikaa olemme valmistelleet kavelyn jatkamista Lissabonista Fatimaan. Se on alussa sama Portugalin reitti, joka meilla on kavelematta ja sitten pari paivaa Fatimaan. Se on Portugalin pyhiinvaellusreitti. Siella Neitsyt Maria on ilmestynyt jollekin toukokuun 13  v.1917. Reittia ei arvosteta oikeana historialisen pyhiinvaellusreittina, mutta portugalilaiset sita kulkevat. Pulmamme on se, etta osasta reitista ei ole englanninkielista kirjaa. Nyt meilla on portugalin kielinen.... No nakee siita ainakin kartat ja mahdolliset majapaikat ja tarkeat cafeet.
Aina kun olemme turistibyrosta tai kirjakaupasta kysyneet infoa tai kirjaa kun haluamme kavella Fatimaan niin olemme saaneet saman hammastyneen ilmaan ja kysymyksen kuin ennenkin!!!!
Paivan aani; kaupungin aanet. Santiagosta piti paasta akkia pois kun se tuntui niin suurelta kaupungilta ja turisteiksi muuttuneita peregriinoja parveili joka puolella. No, kylla Lissabonkin on iso kaupunki ja turisti sellainen, mutta me olemme menettaneet sydamen Portugalille, niin se ei haittaa.
Paivan PYHIIN; se oli taas se hyva sydan, minka kohtasimme eilisessa taxikuskissa. Ja johadatukselta tuntui koko pensionin loytymisprosessi.
Paivan maku; aamutee Lissadonin kahvilassa, taalla saamme taas puoli litraa teeta kerralla. Tosin kaupunki on kalliinpi kuin maaseudulla.
Paivan ilo; Kinnusen kiitajat ovat osallistuneet Hki City puolimaratoniin. Toivomme juoksun iloa.

No comments:

Post a Comment