Thursday, August 31, 2017

Caminha - viimeinen etappi ennen Espanjaa

Jos tarvitset rohkaisevan, iloisen hymyn, sano vastaantulijalle " Bom diiiia" ja saat sen. Tänään ihmettelin kuppilan pitäjäherralle miten portugalilaiset ovat ystävällisiä ja palvelu on aina iloista ja hyvää. Hän heilautti kättä ja sanoi: " Se on helppoa!" Aloimme jo tuntea haikeutta kun tänään on viimeinen päivä Portugalissa ennen Portoon paluuta.

Tämä päivä oli kyllä paras camino ikinä maisemilta, sään ja teiden puolesta. Niin sanoivat muutkin. Aurinko paistoi, lämpöä varmaan 24, mutta 5/S tuuli vei kuumuuden pois. Edelleen kävelimme  meren rannassa kulkevaa reittiä. Sen oli Brierleykin merkinnyt opaskirjaan. Sen pystyy kävelemään, vaikkei ole on-line karttaa. Ehdottomasti suositeltava valinta.


Kulkureitti on merkitty silloin tällöin puna-valkoisella reittimerkillä. Se on helppokulkuista puusiltaa tai betonia tai kovapihjaista soratietä. Kahvipaikkoja löytyy 3 h vaelluksen jälkeen jos vielä silloinkaan, kun rantapaikat tuskin ovat lomasesongin jälkeen auki. Siis syö lähtiessä tai ota evästä. Me koukkasimme noin kolmen tunnin jälkeen sisämaahan. On-line kartan toinen rantareitti ohjasi kiertämään majakkavuoren. Poikkesimme vielä reitiltä ja menimme yhteen kylään ja siellä taas saimme yltäkylläistä kahvilapalvelua. Paikkojen nimet kerron tulevaisuudessa kun etsin ne uudelleen. 

Albergat tällä Camino de la Costalla ovat olleet perus-perus albergoita. Sängyt tiheässä ja kerrossänkyjä. Mutta tunnelma on rattoisa. Sekoitus puolalaisia, ukrainalaisia, amerikkalaisia, itävaltalaisia, ranskalaisia ja ties mitä, kun kaikilta en ole kysellyt.

Tämä maa kukoistaa tähän aikaan vuodesta. Joka päivä uudet päivänsinet häikäisevät. Mikä lienee ylläolevakin kukka? Se on ikäänkuin sekoitus mehikasvia ja kulleroa.

AI miksikö olemme jälkeen Caminolla? Vastahan neljä kuukautta sitten kuljimme 3 viikkoa Camino del Nortea. Kaikki alkoi heinäkuun lopussa siitä kun Mies osti kevyet Ospreyn Talon 44 l reput.
 " Mihinkä niitä käytämme kun ei ole matkojaan  suunnitelmissa?" kyselin " vai lähdemmekö testaamaan?" Kalenterissa oli sopivasti reilu pari viikkoa tyhjää elo-syyskuun vaihteessa.


Meille Caminon kävely on lepoa. Se on helppo lomanvietto tapa. Rantalomat eivät houkuttele, kaupunkilomalla kävelemme. Miksei siis Caminolle, kun reitti on suunniteltu ja palvelut reittien varrella? Pyhiinvaellusta on arkinen elämä joka päivä kotonakin. Tämä on meille myös yhteinen juttu ja samalla cut-off. Mielessä on myös ajatus:"Nyt kun vielä.... vielä jalat toimivat, vielä olemme terveitä". Tiedämme elämän realiteetit. Ikää on molemmilla seitsemänkymmenen molemmin puolin. Vuosikymmeniä ei ole enää aikaa. Kun perhe oli ympärillä, emme tehneet kahden matkoja, nyt on sen aika.

  1. Tuohon suuntaan huomenna. Joen toiselle puolelle lautalla, joka lähtee klo 9. Mitenhän aamun saakulumaan. Tänään heräsin tyytyväisenä 5.30, Burana oli unikaverini illalla.



3 comments:

  1. Repuntestauscamino - Erinomainen syy lähteä Tielle! :)- niin ja kaikki se mitä kerroit!

    ReplyDelete
  2. Miltä reput vaikuttaa tässä vaiheessa verrattuna aiempiin? Hyvää yötä, Jeesus myötä!

    ReplyDelete
  3. Oletko ollut tyytyväinen reppuvalintaasi? Minä olin.

    ReplyDelete