Wednesday, April 30, 2014

Vapunaatto ja Zumala

Koko päivä pilvipoutaa. Hyvä kävellä. Iltapäivällä alkoi aurinko paistaa. Ei siis sadetta. San Sebastianin Alberga yllätti aamiaisen tasolla; kolmenlaisia muroja, yhdessä jopa kauraryyniä sekotettuna, marmelaadeja, maitoa, sämpylä, voita, tuoremehua, kahvia/teetä/kaakaota ja vielä keksejä ja muffinsseja. Noilla eväillä selvisi Orioon saakka, jossa jo kahvikin maistui. Olen muistanut sanoa poco kaffe, mucho leche, jolloin saan vatsalleni sopivan sekoituksen.

Jälleen nousua ja nousua ja laskut päälle. Mikäs siinä, levätään välillä ja juodaan vettä. Lähdin kahdeksan maissa. Kaksi espanjalaista miestä Pascal ja Piedro tavoittivat minut ja kuljimme yhdessä Getariaan asti. He jäivät syömään sinne. Olivat seitsemänkymppisiä. Kun minun espanjan sanani ja Pascalin englannin taito pantiin yhteen saatoimme jopa vaihtaa havaintoja ja ajatuksia.

Yöllisen sateen jälkeen polut olivat mutaisia, kivet saattoivat olla liukkaita ja vaati taitoa sekä nousta että laskea. Miehillä oli sauvat. Pascal antoi toisen sauvansa minulle ja yhdellä tauolla hän teki minulle oman sauvan. Se on ollut apuneuvoni mäissä.
Zarautsista kuljettiin melkein neljä kilometriä ihan merenrantaan tehtyä kävelykatua pitkin. Kymmnen metrin pudotuksen päässä oli laskuveden paljastamat kalliot, myrskyn pieksämät isot kivet ja siirtolohkareet (olisi Aapolla ihmettelemistä). Sateella ja tuulella osuus on varmaan tuskastuttava mutta tällaisella ilamalla mukava. Keppinikin pääsi kuvaan.
Zumalan Alberga Vila De Lux on täyttynyt. Täällä on 18 paikkaa. Vaikuttanneeko vappu siihen, että liikkeellä on väkeä San Sebastionissakin oli ainakin 20 ihmistä. Osa on jäänyt Zarautsiin. Itse ajattelin kulkea tänään pidemmän matkan kun huomiseksi on luvattu sadetta enemmän. Forecassa vahvat siniset viivat. Albergoja on harvassa ja sateessa päivämatka saattaa jäädä lyhyeksi, jos ei halua kastua, sillä kosteina päivinä ei vaatteet kuivu.

Zumalaan saavuttaessa lehmätkin nauttivatauringosta. Merimaisemaa on riittänyt ja toisaalta myös vuoristoisia petomaisemia.


No kyllä tuli lehmiä kerrakseen. En osaa poistaa.

Muuten Orion Alberga näytti erinomaisen hyvältä. Otimme sieltä leimat pyhiinvaeltajan passiimme. Eilen mainitsemani virkistyspaikka Pasal San Pedrossa on myös saksalaien Outdoor opaskirjan mukaan Alberga La Docena tribes tai jotain sinne päin. Voisin kuvitella sadeilmalla pitkän ja uuvuttavan nousun jälkeen se olisi luxus pysähdys ja yöpymispaikka. Tuo kommuuni kiinnostaisi tutustua.Tämä Alberga Vila Lux on myös oikein mukava yksityinen paikka. Yö, illallinen ja aamiainen yhteensä 25 €.

Nyt hyvää vappua. Odottelen täällä 7 hengen huoneessa illallista. Nälkä on hyvä tunne.

No comments:

Post a Comment