Monday, April 28, 2014

Irun 28.4.2014 - Camino alkaa

Minulls oli hyvät aikeet aloittaa tmä blogi kuvalla ensimmäisestä Caminon merkistä Irunissa, mutta lataus kesti puoli tuntia ja sitten alkoi illallinen täällä Goigoerrotan albergassa. Eli jos joskus onnistub0n lataamaan kuvan, se on kärsivällisyyden tulos.

Helsinki-Frankfurt-Bilbao lento, BIlbaon kentältä lähtee joka tunti (varttia vaille) bussi Iruniin (16.50 €) Sieltä paikallisjunalla Amaran asemalta Iruniin (2.35 €). Irunissa ostib0n punaiset vaelluskenkien nauhat kun Pyhiinvaeltajien FB-ryhmässä HA oli julkaissut kuvan omista vaelluskengistä ja punaisita nauhoista. Eivät kuulema niin helposti sekoitu, Olisin toki ottanut vihreät vaellushameen väriin sopivat, mutta valikoima oli niukka.

Tällä kertaa edustan postmodernia peregriinoa, siksi Irunissa oli hankittava internet-simkortti tablettiin. Tuo aparaatti hankittiin lähinnä blogin kirjoittamista varten, jotta siihen saisin liitetyksi helposti kuvia. Nähtäväkdi jää, nopeutuuko lataus jossain muualla Tabletin lisäksi postmodernin peregriinon varustukdiin kuuluu e-kirja tabletilla, se oli toi en syy hankintaan (Kolmas ehkä miehen pelko, että eksyn isoissa kaupungeissa, joissa Caminon merkit hukkuvat). Tietysti mukana on älypuhelin ja sinne ladattuna puhueita (eng.) Aja opetuksia, Kameraa ei näinollen tarvita.

IRUNISTA kävelin 5 km matkan Coicoerrotan albergaan, jotta huominen olisi vähän lyhyempi. Tämä on yksiinen alberga. Kaksi 20 hengen huonetta ja joku parin hengen huone. Olen yksin omassani. Toisessa 6 espanjalaista miestä, sitten yksi eläkkeellä oleva itävaltalainen pari, joitten reput eksyivät jatkolennolla johonkin. Tuo on syy miksi otan vain käsitavaroihin mahtuvan repun.

Vaellan yksin tämän viikon. Miehen vuosi sitten louksttu polvi on vielä toipumisvaiheessa. Viikon kuluttua tulisi tyttö ja mies viikoksi. Tavoitteemme olisi tavata Bilbaossa ensi sunnuntaina.

Tämän päivän reflektio: Kun katselin lentokoneen ikkunasta keski-Euroopan isoja kaupunkeja ja junan ikkunasta näitten lähikaupunkien kerrosraloja, tajusin, miten paljon ihmisiä maailmassa on....Oma yksinäinen vaellukseni näytti niin olemattomalta, ettei sitä oikein voi verrata edes tomuhiukkaseen "Mikä on ihminen, että Sinä pidät hänestä huolen...". Ja samalla tajusin jotain siitä, miten arvokas jokainen ihminen on- designed by God, loved by God.Yksilönä.

Olen varautunut jyrkkiin nousuihin, jalkoja koetteviin laskuihin, sateeseen, sumuun ja mutaisiin teihin. Niistä olen lukenut Irun-Bilbao väliä kulkeneitten teksteistä. Miksi sitten otin tämän pätkän. Sen jätimme viime vuonna kulkematta vaikean maineensa vuoksi. Nyt se sopii aikatauluun kun sunnuntaina pitää olla Bilbaossa.

Alkakoon matka Camino, jossa tärkeämpää on tie kuin perille pääsy.
Lataus kesti nyt puoli tuntia. Toivon parempaa tulevaisuutta kuvien suhteen.

No comments:

Post a Comment