Monday, July 20, 2020

Sukellus korpeen

Tämän maiseman hyvästelimme aamulla. Tuunaansaaren leirintäalueella oli paljon porukkaa. Iloitsin lomalaisten kanssa lämpimästä, hyttysettömästä säästä. Vaikka matkailijoita oli paljon, kaikki oli rauhallista ja yö hiljainen. Aamu-uinnin jälkeen lähdimme matkaan 7.30

Aamulla tunsin iloa ja kiitollisuutta Miehestä, joka on valmis kävelyihin eikä pelkää haasteita, jos vain kunto antaa myöten. Kahden selkäleikkauksen ja polvien tähystyksen ja sydämen tahdistimen asennuksen jälkeen hän on kuntouttanut itsensä ja toteaa:”Nyt olen taas Caminokunnossa.

Punkaharjun järvimaisema jäivät taakse ja sukelsimme minulle tuntemattomiin

Päivän ikävyys: hyttyset. Niitä oli metsätaipaleilla niin paljon että välistä oikaisimme maantielle.
Päivän yllätys: kahvikupin kuva tien varressa. Sinne siis. Kyseessä oli Korkeatuvan B&B. Näillä poluilla kahvia tulee harvoin vastaan. Päivän eväät on suunniteltava etukäteen. Pysähdyimme aution talon rappusille ja aamupäivän välipala maistui.
 

Pihapiiristä bongasin pinkin elämänlangan. Se oli uusi tuttavuus.

Säätila: helle. Siihen on totuttu, mutta voimia se vie.
Reitti: Kulennoisesta haarautuu reitti kahteen vaihtoehtoon. Mies valitsi lyhyemmän toivoen selviävänsä vähemmillä hyttysillä. Pitempi oli merkitty, lyhyempi ei, mutta kartta ja Google maps ovat riittävät apuvälineet.
Muisto: minulla on muistikuva, että itä-Suomen kotiseuduilla on ollut paljon kedon kukkia verrattuna länsi-Suomeen.Sen totesin taas. Eikä kukkivia kukkia ole nimitetty maantien varrelta.

Kerimäki: uinti, ihana kahvila kirkon kupeessa, latte ja paras pulla. Pullaa mainostettiin lauseella:”Pulla päivässä pitää luut piilossa”. Siksi otin kaksi. Maailman suurimmassa kirkossa käynti ja eväät seuraaviksi päiviksi K-kaupasta.
Yllätyimme miten paljon matkailijoita oli liikkeellä. Kotimaan matkailu on. Löytynyt

 Ensimmäinen kirkko, johon pääsimme sisään. Täällä olen ollut vuosia sitte jouluaamun kirkossa. Laskin että kirkossa paloi yli 400 kynttilä.
Päivän highlight: sen alku oli jo reilu viikko sitten, kun tiedustelin Pyhät Polut sivuilta löytyneestä puhelinnumerosta  majoitusmahdollisuuksista  polun varrelta. Puhelun jälkeen tuli viesti: ”haluaisitteko yöpyä meillä. Yksi huone on vapaa. Illallinen, sauna ja aamiainen löytyy.”. Arvaatko  mitä vastasimme. Ilolla tulemme.
Tämän päivän  Albergan sisäänkäynti. Olemme mykistyneet savolaisesta vieraanvaraisuudesta. Marita on Pyhien Polkujen hallituksessa ja miehensä Samin kanssa he näkevät paljon vaivaa ryhmävaellusten ja polkujen kunnon eteen. Marita vastaa mielellään  Pyhiä Polkuja koskeviin tiedusteluihin (0503458743) .Koimme olevamme etuoikeutettuja, kun saimme olla heidän vieraanaan.
Päivän yllätys: kanttarelleja tien varrella. Elämäni isoin saalis. Kantarellit karttavat minua.



2 comments: