Friday, July 23, 2021

Kohti Nauvoa 23.7.21

 Villa Reuter on mitä suositeltavin paikka vaikkapa lapsiperheelle, koska siinä on myös huoneistoja ja sellaisille jotka haluavat katsella saaristoa yhdestä kiintopisteestä käsin. Willeroy&Bochin unikko astiasto kruunasi varustuksen. Tämä ei ole maksettu mainos.


Lähdimme liikkeelle klo 7 kuten kunnon peregriinot tekevät. Matka oli 28 km mutta jalat alkavat jo tottua taivaltamiseen. Jäykkyyden lisäksi ei ole muita vaivoja.Aina Nauvon saarelle asti oli pyörätie, mutta loppupäivä oli tuskallista Saaristotien reunaa ja liikennettä oli paljon. Tosin olisimme saaneet kulkea osan matkasta kylätietä mutta kulinaristiset houkutukset voittivat. Nimittäin jo kotona olin haaveillut Sattvikin kalaherkuista mutta ohitimme paikan jo vaille kahdeksan ja se avautuu klo 10.


Siksi halusimme edes yhden kala-aterian ja jätimme Pyhän Olavin reitin osaksi aikaa ja kuljimme Saaristotietä erkanemisen jälkeen 2 km ja löysimme Fiskmarket& Café Troolen.

Jos kalaruoka jää matkan  ainoaksi, kannatti tulla.
Muutenkin todettakoon että Nauvo-Parainen lautan molemmin puolin on kelpo kioskikahvilat, joten saimmekin itsemme ravittua matkan varrella ilman omien eväiden kaivamista esiin. Kioskit avautuvat klo 10.
Tämä on Nauvon puoleinen
Ja tämä Paraisten suunnassa.

Hyvin tuli Espanjan Camino mieleen tästä bocadillosta!

Yksi odotettu kohde oli lossimatka Lillmällön saarelta Nauvon saarelle.
Matkalla ehti ihailla maisemia.

Muutenkin meri ilahdutti silloin tällöin ja sillat myös.

Norrgårdin mökkikylä oli 1,5 km reitiltä ennen Nauvon keskustaa. Kylä oli luku sinänsä, parhaat päivänsä nähnyt ja ”Siivoa jälkesi” periaatteella toimiva. Tämä on peregriinolle juuri sopiva: vuoteet, tyyny ja peite, itsellä silkkipussi, ja tarjolla myös sähkö. Talousrakennuksessa suihku ja keittiö. Mökin hinta on 30 €. Mitäpä muuta tarvitsemme kahden luxus paikan jälkeen.

Olemme kävelevänä parina monelle ihmettelyn aihe. Kukaan ei ole kuullutkaan Pyhän Olavin merireitistä. Mies usein kuuluttaa ikämme niin ihmettelyn aiheet laajenevat.

Päivän kukka on laventeli. Tätä kasvoi Villa Reuterin rannassa.

Maanviljelijä minussa ihmettelee, että kaura alkaa olla kypsää ja on heinäkuu. Vehnä on monin paikoin keltaista.

Kaksi päivää jäljellä. Huomenna tavallinen ja sunnuntaina lyhyt.



2 comments: