Wednesday, August 29, 2018

Oviedo-Escampero

Olipa pitkä aamu odotella klo 10 ja sauvakaupan avautumista. Camino Primitivolle sauvat helpottavat nousuja ja laskuja. Lennolla niitä ei saa käsimatkatavaroihin. Siksi ostaminen.
Oviedo on kaunis vaikka aamuhämärässä. Ah noita lyhtypylvästä.

Tämä kuva on ihan pakko jakaa. Jakaminenhan on yksi pyhiinvaelluksen avainsanoista. Näkymä on hostal Albinon ikkunasta. Kauneutta voi luoda vaikka muurien sisälle.


Menimme Katedraaliin messuun 9.15. Maallinen motiivi oli saada pyhiinvaelluspassiin leima nimenomaan Oviedon katedraalista. Messua oli toimittamassa 9 ihmistä (5 pappia) ja meitä oli 7 kirkkovierasta. Kanttori toi meille kirjan kosta voimme seurata messsua ja jopa yhtyä vuorolauluun. Laulussa oli paljon ilahduttavan tuttua;tunnistin joitain sanoja ja sitten ylistyspsalmi149 on muutenkin tuttu. Katolisessa messussa on paljon kummmallisuuksia ja symboliikkaa mitä en ymmärrä, mutta yhtä kohtaa rakastan; ennen evankeliumitekstiä tehdään ristinmerkki otsaan, huulille ja sydämelle. Vaikuttakoon luettu Jumalan Sana ajatuksiamme, puheisiimme ja tekoihimme. Niin sen tulkitsen.

Hyvästi Oviedo, olemme valmiit matkaan. Luvattua sadetta ei tullut vaan vaellussääksi muodostu mitä parhain 19 C pilvipouta.


Korkeusprofiilissa matka näytti suht tasaiselta, mutta kyllä nousuja ja laskuja riitti emmekä ihmettele, että jonkun polvet alkavat valittaa jo tällä pätkällä. Tiesimme tulleemme nousujen ja laskujen
Caminolle.
Valitsimme ensimmäiseksi päiväksi lyhyen matkan, koska seuraavaksi yöksi haaveilemme pääsevämme Cormillanan luostariin (26 km). Muuten huominen olisi jäänyt lyhyeksi päiväksi.Mielelläni majoitus luostareihin, jos niitä on matkan varrella. Tähän albergaan on tullut yksi australialainen pariskunta, yksi puolalainen mies Bogdan ja me. Paikkoja on 30, alberga on basic-tyyppiä vanha koulu.


Ensimmäinen kivisilta. Ne ovat aina lepo silmilleni.
Ja siniset kukat. Niitä tulen jakamaan, jos niitä sattuu tiellemme. Ne kun hehkuvat täällä vahvempana kuin Suomessa



4 comments:

  1. Kiva seurata Primitivoa teidänkin silmin. Paljon mahdollista, että Bogdan on tavallinen nimi Puolassa. Pakko silti kysyä - puhuuko kohtaamanne Bogdan muuta kuin puolaa?

    ReplyDelete
  2. Jag har så väntat på att ni skall starta så att jag får följa er vandring! Buen Camino!

    ReplyDelete
  3. Buen camino!
    Mielenkiinnolla seuraan reittiänne. Mietin jo ensi kevättä ja pohdin, mitä reittiä kannattaisi lähteä kävelemään joksikin aikaa, jos kunto on silloin vielä kohdillaan.

    ReplyDelete